Isolatieparels

Offerte aanvragen
Bel mij terug

BKS Spouwisolatie vult uw vloeren (kruipruimtes) en bestaande spouwmuren met HR EPS grijze parels. Dit zijn isoparels welke met een speciaal milieuvriendelijk bindmiddel via gaatjes in de kruising van de voegen in de spouw wordt gebracht. De homogene isolerende plaat welke hiermede ontstaat vult de spouw volledig, kan niet uitzakken, neemt geen vocht op en is dampdoorlatend. Hiermee is de isolerende werking voor een langdurige periode gegarandeerd.

Productieproces
De grijze HR EPS parel word tijdens het productieproces voorzien van grafiet. Door deze toevoeging heeft dit product een hoge isolatiewaarde. De EPS bolletjes zijn brandvertragend gemodificeerd. Deze isolatieparels zijn volledig conform bouwbesluit.

Spouwmuurisolatie parels
De Isolatieparel is klein en naast spouwisolatie, ook zeer geschikt voor toepassing in moeilijk toegankelijke- of zeer ondiepe en vochtige kruipruimtes. De IsolatieParel egaliseert zichzelf, waardoor er een gelijkmatige isolatielaag ontstaat.

Hoe werkt het?
Het vocht trekt door de isolatielaag heen en condenseert op de bodem van de kruipruimte. De isolerende laag scheidt de koude bodem met de warmere luchtlaag boven het isolatiepakket. Daardoor blijft het vocht op de bodem en blijft de luchtlaag onder de vloer droog. Het systeem zorgt ervoor dat vocht uit de warme lucht in de kruipruimte wordt onttrokken.

Uw voordeel

  • Lagere energiekosten dus een lagere energiefactuur!
  • Goede investering: de IsolatieParel is een duurzaam product dat gedurende de hele levensduur van de woning of het gebouw dezelfde constante prestatie blijft leveren.
  • De Isolatieparel voorkomt schade aan houten en betonnen vloeren.
  • Vloeren voelen niet meer koud aan en er heerst een homogene temperatuurverdeling in de binnenruimtes
  • Milieuvriendelijk: want het zorgt voor een lagere CO2-uitstoot.
  • De Isolatieparel voorkomt vocht in de woning, muffe lucht, stankoverlast, gezondheidsklachten en huismijt.

 

Bekijk hieronder het filmpje hoe de isolatieparels worden aangebracht: